Header beeld

Ja, ik steun dit onderzoek!

Helpt u mee 25.000 euro in te zamelen voor het onderzoek om beschadiging van hersencellen te voorkomen? Dan ontvangt u als dank ons bijzondere Vergeet-mij-niet-speldje!

Ik help mee en geef:

U bent het bedrag vergeten

Gegevens

Tussenvoegsel is verplicht.
Telefoonnummer is verplicht.

Indien u hier uw telefoonnummer invult, kan Alzheimer Nederland u bellen om u te bedanken en/of om (extra) steun te vragen.

Betaling

Wij hebben uw rekeningnummer nodig voor de betaling
Wij hebben uw bic-nummer nodig voor de betaling
Hierbij machtig ik Alzheimer Nederland om het bovenstaande bedrag jaarlijks van mijn rekeningnummer af te schrijven.
Maak een keuze in creditcards

Ga verder om te betaling af te maken.

Onderzoek: Beschadiging hersencellen voorkomen

€ 1.037 van de € 25.000 opgehaald

197 dagen te gaan |  deze actie loopt tot 31-12-2019 |  37 mensen steunen

Onderzoeker Dr. Tim Vanmierlo wil een nieuw medicijn testen dat het schadelijke alzheimereiwit amyloid onschadelijk(er) kan maken. Zodat schade aan hersencellen voorkomen kan worden.

Hoe werkt dat dan?
Om met elkaar te communiceren, gebruiken hersencellen prikkeloverdragende stoffen. Daarvoor scheidt de ene hersencel de stoffen uit, en een andere cel neemt deze op via een ‘receptor’. Dat is een speciaal eiwit dat gevoelig is voor deze prikkeloverdragende stof. Het alzheimereiwit amyloid, kan ook aan de receptor binden. De receptor gaat dan stuk, waardoor deze hersencellen minder goed met andere cellen kunnen communiceren en in het ergste geval doodgaan.

Tijdens dit onderzoek willen we zo'n receptor afschermen met een nieuw medicijn. Dit medicijn bindt ook aan de receptor, maar laat later ook weer los. Zo hoopt de onderzoeker dat er concurrentie ontstaat tussen het medicijn en amyloid, waardoor er minder receptoren kapot gaan. Bij succes kan dit onderzoek leiden tot nieuwe medicijnstudies. Het zou een prachtige doorbraak zijn!

Hoofdonderzoeker: Dr. Tim Vanmierlo
Instituut: Maastricht University

In totaal is er € 50.000 nodig in twee jaar tijd. In 2018 is het al gelukt om 25.000 euro in te zamelen. Voor 2019 is het doel weer € 25.000. Steunt u dit onderzoek? Elke bijdrage helpt! Als dank bieden we u ons Vergeet-mij-niet-speldje.

 

Zij hebben al bijgedragen:

€ 100 door W. Waterreus
€ 25 door Anoniem
€ 10 door I.M. Gillet
€ 25 door Anoniem
€ 25 door EP Metselaar